yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Tasavvur hassaten yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken kümelenme noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Elektrikler kesik olduğunda üstelik geceleri parlayan bir binada olan bu yazılar tehlikeli durumların teknik göstericisidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

Biricik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri acil durumlarda önlem yok etmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Başkaca geniş bayi ağına iye firmamız montaj ve bakım emeklemleri esnasında kullanıcılara gerçek suhulet sağlamlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında giranbaha bir kriter olarak gösterilebilir.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Binalarda belli başlı standartlarda vaziyet alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir acil hava takkadak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. üste çatı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine hail olabilir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine demetlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin reva destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Aynı zamanda bu Yangın Merdiveni Kapısı merdivenler kişilerin ancak bulunduğu yapının kucakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page